Over mij

Ik ben Mariët Griffioen, geboren in 1964.

Ik hou er van om mensen te ontmoeten in wie ze zijn.

Ik word er altijd blij van als mensen gaan ontdekken wat er werkelijk in hun hart leeft. Als ze weer durven te verlangen. Ik vind het mooi om te zien als ze in beweging komen en gaan kiezen voor het leven. Zelf ben ik ook door zo’n soort proces gegaan. Dit proces was een reis van een soort ‘onzichtbaar zijn’ naar het ontdekken en toestaan wie ik werkelijk ben. Ik sta weer in contact met mijn eigen hart. Dat geeft zoveel meer vrijheid. Dit heeft mij gevormd tot de mens die ik nu ben.

Voor mij is God de bron waaruit ik leef. In Hem vind ik liefde en geborgenheid. Dit helpt mij om met liefde te kijken naar wie ik ben, en wat er in mij omgaat.

Ik geloof dat het Gods verlangen is dat je leeft, vanuit wat Hij in je hart heeft gelegd. Ik ben er van overtuigd dat je als mens tot je recht en je bestemming komt, als je vanuit je hart aanwezig kunt zijn en als je kunt genieten van het leven.

Dit beweegt mij om aan het werk te zijn met mensen. En een stukje met hen mee te lopen in de reis die zij gaan. Ik werk met aandacht, in contact en met liefde. Ik sta stil bij dat waar je de neiging hebt om bij weg te gaan. Dit doe ik in een sfeer van genade. Ik ontmoet jou graag op jouw reis.

“Zoals water het gezicht weerspiegelt, zo weerspiegelt het hart de mens”                                                                                                                                       Spreuken 27:19

Het lukt lang niet altijd om vol vanuit je hart te leven. Er kan zoveel in de weg staan. Misschien heb je behoeftes en verlangens diep weg gestopt. Je voelt je niet vrij om te kiezen en je hart te volgen. Het kan zijn dat je door allerlei blokkades moet gaan om te ontdekken wat er werkelijk in je hart leeft. Het vraagt moed om je hart te onderzoeken. Stil te staan bij de belemmeringen, die in de weg staan om bij deze verlangens uit te komen. Het kost wat om eerlijk te durven zijn over wat jij verlangt en waar je behoeftes liggen.

Ik mag mij nu ervaringsgericht therapeut noemen.
Toen ik 4 jaar lang bij Koinonia de cursus tot contextueel pastoraat had gedaan, ontstond in mij het verlangen om verder te groeien tot therapeut. Zo kwam ik bij Spectrum13. Deze opleiding sprak mij aan, omdat er wordt gewerkt met aandacht voor de hele mens. Dus er wordt niet alleen gewerkt met wat er in het hoofd afspeelt. Ook de ervaring in het lijf telt.

Naast de therapiepraktijk, ben ik welzijnscoach en actief in de kerk. Dit heeft alle drie mijn hart.

Vievol

Ik heb mijn praktijk voor ‘ervaringsgerichte therapie’ Vievol genoemd. Vie is het Franse woord voor leven. En vol staat gewoon voor vol.

VIEVOL betekent letterlijk Leef Vol. Een vol leven zie ik als een leven waarin je in liefde verbonden bent met jezelf, anderen en God. Je weet je geliefd, beschermd en gewaardeerd. Je hebt geleerd te genieten van het leven. Om Vievol te leven, heb je te leren om alles wat je in jezelf tegenkomt te verwelkomen en in de ogen te kijken. Je onderkent je tekortkomingen. Tekortkomingen waarbij je de neiging hebt om weg te gaan, er voor te vluchten. Je leert ze te zetten in het licht van genade. Je mag er zijn met je imperfectie, angst, schaamte, spanning en zorg. In plaats van dat je je angsten en onzekerheden wegduwt of er van wegvlucht, laat je ze er zijn. Dan pas ga je vrijheid en volheid ervaren. Dat klinkt paradoxaal, tot vrijheid komen door juist je angst en onzekerheid te verkennen en toe te laten. Toch is dit is een route die ruimte geeft om voller te kunnen leven.

Cliëntervaringen

‘Voor mij voelde Mariet vertrouwd en veilig. Ik kon komen met wat er was. Daarnaast vind ik de manier van therapie, die Mariet aanbiedt heel goed op het moment dat je veel in je hoofd zit en je het moeilijk vindt om een weg te vinden naar je hart. Mariet heeft mij geholpen bij het vinden van deze weg. Ik ben stilgezet bij wat ik voel, wat er gebeurt in mijn lijf en wat ik wil.’

‘Ik heb een aantal sessies met Mariet gehad om te ontdekken welke verborgen gevoelens en verlangens van invloed waren op mijn gemoedstoestand. Tijdens deze sessies heeft Mariet mij geholpen onbekende delen van mijn identiteit te personificeren en daar inzicht in te krijgen. Het heeft mij echt geholpen een completer beeld van mijzelf te krijgen en mijn weggestopte gevoelens te ontdekken en een plek te geven.’

Opleiding en ervaring

 • HBO Inrichtingswerk
 • Cursus Zegenend Helpen
 • Pastoraat
 • Begeleiden Alpha cursussen
 • Leiden marriagecursussen
 • Gebedsministry
 • Pastorale Contextuele hulpverlening bij Koinonia,
 • Opleiding tot Ervaringsgerichte Therapie  bij Spectrum 13
 • PSBK (Psychosociale Basiskennis)
 • training ‘Verlies in Beeld’ bij expertisecentrum Omgaan met Verlies.
 • training ‘Trauma en gehechtheid; Taal van het lichaam’ bij centrum voor hechting en trauma