Ervaringsgericht werken

In ervarings- en lichaamsgerichte therapie luisteren we niet alleen naar je verhaal. We staan ook stil bij wat je lichaam vertelt en wat je ervaart. Je leert op te merken wat er is in je denken en in je lijf. Door de ervaringen die je hierbij op doet ga je patronen ontdekken. Je leert ongezonde patronen herkennen en loslaten. Je gaat ontdekken, waar jij in beweging kan komen. Voor deze ontdekkingstocht gebruik ik verschillende methoden, zoals:

  • Gestalttherapie
  • Voice Dialogue
  • Systemisch werk
  • Ademhalingsoefeningen
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Creatieve werkvormen

Wanneer je je afvraagt of mijn praktijk wel geschikt voor je is, mag je altijd contact met me opnemen via de mail of telefoon.

Werkwijze

Als je geïnteresseerd bent in een gesprek kunnen we een afspraak maken voor een intake.

Het intakegesprek is er voor bedoeld om met elkaar kennis te maken en je hulpvraag helder te krijgen. Tijdens de intake gaan we in op waar jij tegenaan loopt en/of waar jij mee aan het werk wilt. In dit gesprek kun jij alvast ervaren hoe ik werk. Daarnaast kan jij ontdekken of de manier waarop ik werk bij jou past. Na dit gesprek kunnen we beiden kijken of we met elkaar verder willen.

Vervolggesprekken

Als we na de intake besloten hebben om samen aan het werk te gaan, maken we een afspraak voor een vervolggesprek. In deze gesprekken gaan we dieper in op de hulpvraag. Tijdens de vervolggesprekken zullen we regelmatig stil staan bij hoe het met je gaat en hoe je verder wilt.