Individuele therapie

Zoals te lezen onder ervaringsgerichte therapie, bied ik individuele gesprekken aan.

Samen met Willem, mijn man, bied ik ook de volgende trainingen aan.

Onder de beschrijvingen van de trainingen stelt hij zich aan je voor.

Mindful/Christful training

De eerst volgende training begint september 2019.

De training bestaat uit acht middagen. Zie data hieronder.

In de training Mindful/Christful gaan we in op vragen als:

  • Hoe kun je bewuster omgaan met alle prikkels die op je afkomen?
  • Hoe leer ik met aandacht en vanuit rust te leven?
  • Wat maakt leven vanuit de rust lastig?

Elke training kent momenten van onderwijs, rust, oefeningen en zelfonderzoek. Je ontdekt hoe je patronen hebt eigen gemaakt, die je verhinderen om rust te nemen. Hierover maak je contact met jezelf en met de ander. Je gaat uit van de situatie, zoals die nu is en neemt die voor waar aan. Je leert met mildheid en zonder oordeel naar jezelf te kijken. We geven je op verschillende manieren de mogelijkheid om in het hier en nu in Gods liefde aanwezig te zijn.

We werken met het boek van Philip Troost: Mindful met Jezus. We raden je aan dit boek aan te schaffen, omdat het veel achtergrondinformatie geeft. In het boek vind je ook andere oefeningen dan die we tijdens de cursus aanbieden. Hier kun je thuis mee verder werken. De acht trainingen lopen gelijk met de acht thema’s van het boek.

Data Mindful/Christfulcursus                                                         Van 14:30- 17:30 uur
 5 september Ik ben er bij 1
19 september Nemen wat waar is 2
 3 oktober Geloof niet wat je denkt 3
17oktober Genieten van genade 4
31 oktober Gevoel voor verhouding 5
14 november Hartbewaking 6
28 november Vrede stichten 7
12 december Onderweg ben je er al 8

Locatie                : Anton Hölzelsingel 6 in Amsterdam

Kosten                : €225, – p.p.

Aanmelden        : 06-22644586, mindful@vievol.nl

Trainingen voor echtparen

Een gezond huwelijk vraagt voortdurend aandacht. Om onze relatie te stimuleren volgden Willem en ik onder meer een Marriage Encounter cursus, de Marriage Course en een training EFT (Emotional Focused Therapie). Samen hebben we huwelijkspastoraat aangeboden en gaven vele malen de Marriage Course. We kunnen op maat programma’s aanbieden die aansluiten bij de vragen vanuit bijvoorbeeld een kerk. We ontwikkelden de volgende twee trainingen van elk 2 dagdelen voor groepen echtparen:

  • Communicatie en Conflicthantering
  • Samen bidden in je huwelijk

Op deze dagen bieden we blokjes informatie aan, afgewisseld door korte en langere opdrachten die je als echtpaar samen doet. Bij de training over communicatie ontdek je bijvoorbeeld welke onderwerpen je makkelijk, moeilijk of helemaal niet bespreekt met je partner. Je leert beter luisteren naar je partner en krijgt handvatten hoe om te gaan met onderlinge verschillen.

We ontdekten dat bij veel echtparen de man in zijn persoonlijke gebed best wel eens bidt voor zijn vrouw en andersom. Maar samen (hardop) bidden voor elkaars behoeften? Dat is kwetsbaar en vraagt moed. Stap voor stap ontdekken we op deze dag de kracht van samen bidden. Er worden voorbeeldgebeden aangereikt die helpen woorden te geven aan je gebed.

We bieden de trainingen aan op twee avonden of op een zaterdag. De trainingen kunnen heel goed door een kerk of meerdere kerken worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor meer informatie over de cursus, over de mogelijkheden en specifieke wensen.

Even voorstellen…

Ik ben Willem Griffioen, ruim 30 jaar getrouwd met Mariët. We hebben vier mooie kinderen en drie kleinkinderen. Na een korte loopbaan als personeelsfunctionaris heb ik vijf jaar als kerkelijk opbouwwerker in Zuid-Afrika gewerkt. Vanuit mijn verlangen om mensen tot bloei te laten komen in het licht van het evangelie, ben ik theologie gaan studeren. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar predikant waarvan de laatste 6 jaar missionair voorganger en pionier (zie www.akergemeente.nl en www.chaudfontaine-nieuwsloten.nl). Om dichter bij mijn eigen innerlijk te komen en gezond te functioneren volgde ik bij Spectrum13 de cursussen ‘Aanvaarden en Begrijpen’ en ‘Lichaam en Energie’. Tijdens een training ‘Mindful met Jezus’ leerde ik meer te leven in het hier en nu en op te merken wat ik voel. Mariët heeft mij veel ondersteunt door pastorale gesprekken samen te doen in de gemeenten waar ik mocht werken. Samen hebben we veel ervaring met de Marriage Course. Nu mag ik haar steunen met mooie trainingen in haar praktijk. Ik ben trots op haar gedrevenheid om mensen tot bloei te brengen. Mariët en ik zijn samen op weg naar diepere verbinding met elkaar en onze Heelmaker Jezus. Ik vind het een voorrecht anderen te dienen in hun levensweg. Ik zie er naar uit je te ontmoeten.